Jugosloveni su ih tamanili, a sve sastojke sigurno već imate u kuhinji: Sprema se lako i brzo i uspeva baš svima
Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

poslastica

Jugosloveni su ih tamanili, a sve sastojke sigurno već imate u kuhinji: Sprema se lako i brzo i uspeva baš svima

Ukusan kolač kojem niko ne može odoleti.

Objavljeno:

Ukusni kolačići koji nose zanimljiv naziv, padobranci, obeležili su detinjstvo mnogih Jugoslovena.

U vreme kada su tortei kolačis bogatim čokoladnim filovima bili retkost, padobranci su osvajali svojom jednostavnošću. Domaćice su vešto koristile ono što su imale pri ruci - domaća jaja, mleko i orahe iz ostave. Zato ćete ih danas spremiti bez muke, a sve potrebne sastojke sigurno već imate u kući.

Sastojci za testo:

  • 3 belanceta
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • sok od limuna

Za fil:

  • 3 žumanceta
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 125 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutiti belanca, postepeno dodajući šećer u prahu i limun dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati mlevene orahe i sjediniti varjačom, nikako miskerom, da ne spadnu.

Na pleh obložen papirom za pečenje stavljati kašičicom smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C oko 20-25 minuta.

Fil:

U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslicefilujte kremom i spajajte po dve, kao što se radi za vanalice. Potrebno je da padobranci malo odstoje pre služenja, da bi malo omekšali.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi.B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.